Wildlife fotoreizen

EEN ERVARING OM NOOIT TE VERGETEN

 

REIZEN MET NIET ALLEEN FOTOGRAFIE ALS DOEL!

Met liefde voor dieren en de natuur

Wildlife fotografie in Afrika

Op zoek naar een bijzondere wildlife fotografie trip in Afrika ?
Wil je meer leren en praktijk ervaring op doen met betrekking tot wildlife fotografie in Afrika?
Zoek je kwaliteit, persoonlijke aandacht en een reis in een kleine groep?

LEES DAN VERDER OVER WAT AFRICA IN FOCUS JE KAN BIEDEN !

Bij Africa in Focus maken we van wildlife fotografie een avontuur en speciale beleving. Ons uitgangspunt is dat wildlife fotografie in Afrika niet alleen mooie foto’s gaat opleveren maar ook een bijdrage levert aan bescherming en het behoud van de natuur en wilde dieren in Afrika.

Bij wildlife fotografie in Afrika denken velen direct aan het fotograferen van leeuwen, olifanten en de rest van de Big-5. Er is echter er is nog zoveel meer te zien en te ervaren. Wildlife fotografie met Africa in Focus brengt je op bijzondere plekken in Afrika waar veel meer te zien is dan de Big-5 alleen.

Wij bieden complete arrangementen aan, meestal incl. verblijf en volpension, alle transfers en professionele begeleiding. De reizen zijn afgestemd kleine groepen van 6 tot maximaal 8 personen. Zodoende kan je zeker zijn van een optimale begeleiding van de professionele fotograaf die continu klaar staat je verder te helpen in wildlife fotografie. Onze wildlife fotografie reizen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.

Fotoreis Afrika 2 – Africa in Focus

Unieke locaties en ervaringen

Wij kiezen voor wildlife fotografie reizen in minder bekende gebieden in diverse Afrikaanse landen zoals bijvoorbeeld Rwanda en Zambia. Dit levert voor onze reisgenoten bijzondere foto’s op in vergelijk met de ‘bekende’ gebieden omdat je meestal de ‘sighting’ voor jezelf hebt en er niet direct tientallen andere jeeps om je heen staan. In de populaire gebieden is het vaak ‘aanschuiven’ bij een sighting en wordt de ranger geacht al na korte tijd ruimte te maken voor andere jeeps. Op onze locaties kan je zolang bij de sighting verblijven als je zelf wenst zodat je op dat moment je ook één zult gaan voelen met de natuur. Daarbij niet te vergeten dat je derhalve ook voldoende tijd zal hebben om te fotograferen en mogelijk ‘on the job’ hulp kan krijgen van de begeleider. Ook zal je de gelegenheid krijgen uit verschillende perspectieven en lichtinval te fotograferen.

2018-08-27 Masai Mara The Mash test

Op ‘jacht’ naar de ultieme wildlife foto’s

Wildlife fotografie in zijn algemeen en in het bijzonder in Afrika is naar onze visie meer dan alleen maar het perfecte portret maken van een dier. Het is ook het fotograferen van de dieren in hun natuurlijke omgeving. Dat maakt wildlife fotografie in Afrika zo mooi en uitdagend. Dus geen kijkhutten met gemaakte achtergronden maar wildlife fotografie in optima forma. Uiteraard is er ook oog voor de vegetatie, het landschap en het totale eco-systeem van de natuur in Afrika.

Tijdens een wildlife fotografie reis in Afrika zal je het moeten doen met de gegeven omstandigheden qua licht en plaats waar je het wildlife aantreft. Licht is het belangrijkste element in fotografie en juist het licht in Afrika is in de vroege morgen en late middag bijzonder fraai, het zogenaamde ‘gouden’ en ‘blauwe’ uur. Dit is voor de meeste fotografen bekend gegeven maar zeker in Afrika komt er enige creativiteit om de hoek kijken om een ‘vrijstaande’ foto van de dieren te maken. Wildlife fotografie in Afrika betekent dat je veelal situaties zal meemaken dat er net een takje of lange grasspriet tussen jou en het dier zal zitten. Dan komt het aan op creativiteit en samenspel tussen de fotograaf en de gids/driver om de juiste positie en perspectief te vinden voor een boeiende foto. Daarom wel zo praktisch dat we lang en meestal alleen bij ‘sightings’ kunnen verblijven.

Fotoreis Afrika,Rwanda,Akagera NP,elephants
African Parks logo

Bijdrage aan bescherming en behoud van natuur en wildlife in Afrika

Het voortbestaan van wildlife in Afrika staat onder enorme druk. Commerciële stroperij en conflicten tussen mens en dier heeft de populaties wilde dieren in Afrika drastisch doen afnemen. Vele organisaties hebben hierop gereageerd door veel werk, geld en aandacht te vragen voor deze problematiek. Africa in Focus heeft zichzelf als doel gesteld dergelijke organisaties in haar activiteiten te ondersteunen om zodoende het wildlife in Afrika te behouden teneinde de generaties na ons in staat te stellen ook van de machtige natuur in Afrika te kunnen genieten.

African Parks is zo’n organisatie die lokaal in Afrikaanse landen werkt en in samenwerking met overheden het management voert in de Nationale Parken. African Parks brengt mens en wildlife in Afrika bij elkaar. In de opzet van African Parks worden de lokale mensen betrokken bij de projecten om het wildlife te beschermen. Dit resulteert in bewustwording waarom het zo belangrijk is het wildlife in Afrika te beschermen. Bovendien levert het de lokale mensen werkgelegenheid op en wordt men dus min of meer afhankelijk van het behoud van de natuur en het wildlife in Afrika. Daarnaast ontwikkelt African Parks ook verantwoord toerisme naar de parken die zij in management hebben. Daarom steunt Africa in Focus organisaties als African Parks. Tijdens ons verblijf in een African Parks bestemming krijgen we voorlichting van African Parks over haar werk en activiteiten om de natuur en het wildlife in Afrika te beschermen. Je komt dan ook thuis met prachtige foto’s van het wildlife in Afrika maar tevens met een bewustzijn wat er door vele mensen en organisaties gedaan moet worden om de natuur en het wildlife in Afrika te beschermen en behouden.

Wildlife fotografie in Afrika krijgt hierdoor voor onze reisgenoten een 2e dimensie. Onze reisgenoten dragen met hun deelname bij aan bescherming en behoud van het natuur en wildlife in Afrika. Africa in Focus is een non-profit organisatie met als enige drijfveer liefde voor de natuur en wildlife in Afrika. Onze missie is deze liefde te delen met onze reisgenoten en daarmee bij te dragen aan bescherming en behoud van African wildlife.

Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,hyena
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,elephant
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,landscape
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,birds

Meer informatie ? 

Stuur een e-mail: martin@africainfocus.org

of vul onderstaand formulier in