FOTOREIS ZAMBIA

KAFUE NP

 

De ultieme wildlife ervaring!
Rust, ruimte en variatie in uniek gebied.
Overnacht in een luxe boomhut tussen de dieren!

FOTOREIS ZAMBIA

KAFUE NP

 

De ultieme wildlife ervaring !
Rust, ruimte en variatie in uniek gebied.
Overnacht in een luxe boomhut tussen de dieren!

FOTOREIS ZAMBIA

KAFUE NP

 

De ultieme wildlife ervaring!
Rust, ruimte en variatie in uniek gebied.
Overnacht in een luxe boomhut tussen de dieren!

FOTOREIS ZAMBIA

KAFUE NP

 

De ultieme wildlife ervaring!
Rust, ruimte en variatie in uniek gebied.
Overnacht in een luxe boomhut tussen de dieren!

FOTOREIS ZAMBIA

KAFUE NP

 

De ultieme wildlife ervaring!
Rust, ruimte en variatie in uniek gebied.
Overnacht in een luxe boomhut tussen de dieren!

FOTOREIS ZAMBIA

KAFUE NP

 

De ultieme wildlife ervaring!
Rust, ruimte en variatie in uniek gebied.
Overnacht in een luxe boomhut tussen de dieren!

Speciaal voor fotografen/gasten van Africa in Focus hebben we, in samenwerking met Mukambi Safaris, een uniek arrangement samengesteld. In een week tijd nemen we je mee naar drie lodges in totaal verschillende landschappen. Dit levert je een grote variatie aan ‘sightings’ en foto’s op.

De eerste en tevens laatste nacht verblijf je in de hoofd lodge, Mukambi Safari Lodge, gelegen aan de oevers van de Kafue rivier. Hier zul je naast nijlpaarden en krokodillen vele vogels zien en horen. Geniet tijdens je lunch of diner van het uitzicht over de rivier of pak even een moment voor ontspanning aan het zwembad.

Vervolgens verblijf je 2 nachten in Fig Tree Bush Camp alwaar je slaapt in een luxe boomhut 3 meter boven de grond. In Fig Tree zit je echt in de bush en leef je te midden van de dieren en ongerepte natuur. Vanuit het gezamenlijk verblijf, de boma, waar je ontbijt, lunch en diner gebruikt, kijk je uit over een lagune waar regelmatig veel dieren komen drinken. Fig Tree ligt in een onontdekt deel van Kafue NP en in dit gebied leven zelfs wilde honden (painted dogs).

 

 

 

 

 

 

Fig Tree is al een spectaculaire ervaring op zich maar ons verblijf van 3 nachten in Busanga Plains Camp zal je helemaal nooit meer vergeten. Busanga plains is slechts 4 maanden per jaar toegankelijk en is derhalve de ultieme ‘remote’ ervaring in unieke en ongerepte natuur. Je zit hier in alle rust en ruimte echt volledig afgezonderd. De geboden rust en ruimte trekt veel dieren en die verblijven vaak vlak voor je neus terwijl je geniet van een drankje op het platform of als je ligt te ontspannen in het zwembad.

 

 

 

 

 

Alle drie de lodges zijn authentiek Afrikaans ingericht, wat je het unieke bush gevoel zal doen ervaren.  De tenten waarin je verblijft zijn luxe en hebben een eigen toilet en badkamer. Het verblijf is all-in en je zal genieten van uitstekende maaltijden die allemaal vers en gezond zijn. Wil je ’s nachts astra-fotografie doen dan zit je in Kafue op de perfecte plek. De heldere sterrenhemel zal je ‘verblinden’ en de melkweg prijsgeven om prachtige foto’s van dit oneindige schouwspel te maken.

We verblijven op exclusieve basis, hetgeen betekent dat we Fig Tree en Busanga Plains volledig voor onszelf hebben (bij een volledige boeking van 8 gasten). Dat is prettig voor het verblijf zelf, maar nog veel prettiger voor ons als fotografen. De rangers en jeeps zijn dan  exclusief voor ons! De rangers zijn bekend met het werken met fotografen dus weten hoe ze bij een sighting moeten positioneren voor het beste licht. En wij als groep bepalen hoe lang we bij een sighting wensen te blijven. Als gast van Africa in Focus hebben we met elkaar de regie in handen van onze fotoreis.

 

 

 

 

 

Mukambi Safaris is een ‘onderneming’  van Robyn en Edjan van der Heide. Een Nederlands stel dat zich in 2002 vestigde in Zambia alwaar ze begonnen aan een uniek avontuur. Al snel namen ze de Mukambi lodge over en bouwden verder aan verantwoord toerisme in Kafue NP. De kampen Fig Tree en Busanga Plains zijn in de laatste jaren met eigen handen gebouwd en bieden een uniek verblijf. Over het gehele avontuur van Robyn en Edjan is in 2005/2006 een documentaire gemaakt en verschenen op de Nederlandse televisie : ‘Van Amstelveen naar Zambia’. In 2017 is er een aflevering van Boer zoekt vrouw opgenomen in Mukambi. Kortom je beleeft hier de ultieme African wildlife experience met Nederlandse kwaliteit en gastvrijheid.

Zie voor meer informatie : www.mukambi.com/nl/

 

 

Dit is een voorlopige planning. Data kunnen in overleg nog aangepast worden.

Vertrek            : 14 juli 2020 (aankomst Lusaka 15 juli)

Thuiskomst     : 23 juli 2020 (vertrek vanuit Kafue NP 22 juli)

 

Dag 1:

Aankomst in de morgen in Lusaka, transfer naar Kafue NP, ca. 5 uur; check-in en ontvangst in Mukambi lodge, briefing, lunch en middag/avond game drive of boot safari op de Kafue rivier

Dag 2:

Morgen game drive vanuit Mukambi. Na de lunch in Mukambi vertrek naar Fig Tree Camp, ca. 1,5 uur game drive. Middag/avond game drive vanuit Fig Tree camp.

Dag 3 :

Morgen en middag/avond game drive of walking safari vanuit Fig Tree Camp. Tussendoor tijd voor ontspanning aan zwembad of foto evaluatie.

Dag 4 :

Game drive transfer naar Busanga Plains Camp, duur 5 – 6 uur, incl. packed breakfast. Lunch bij aankomst in Busanga Plains Camp en tijd voor rust en ontspanning. Middag/avond game drive.

Dag 5 :

Morgen en middag/avond game drive of walking safari vanuit Busanga Plains Camp.  Tussendoor tijd voor ontspanning aan zwembad of foto evaluatie.

Dag 6 :

Morgen en middag/avond game drive of walking safari vanuit Busanga Plains Camp. Tussendoor tijd voor ontspanning aan zwembad of foto evaluatie.

Dag 7 :

Game drive transfer naar Mukambi Safari Lodge, duur 5-6 uur. Lunch in Mukambi en nog even tijd voor rust en ontspanning. Game drive of boot safari op de Kafue rivier.

Dag 8 :

Vertrek van Mukambi Safari Lodge naar Lusaka. Aankomst Lusaka in de middag.

Retour vlucht naar Nederland.

Opmerking vluchten :

Vetrekkende vanuit Nederland adviseren we de avondvlucht met KLM naar Nairobi. ’s Ochtends vanuit Nairobi met Kenia Airways naar Lusaka.

Terug vanuit Lusaka adviseren we de vlucht met South African Airways naar Johannesburg. Vanuit Johannesburg de nachtvlucht met KLM naar Amsterdam

  • Geldig paspoort benodigd, min. 6 maanden geldig vanaf datum aankomst Lusaka
  • Visum : eenvoudig te verkrijgen bij aankomst op vliegveld Lusaka, kosten tussen $40-50 pp, niet inbegrepen
  • Vaccinaties benodigd voor Zambia : DTP, gele koorts, Hepatitus A
  • Voor malaria medicatie en vaccinaties raadpleeg ten alle tijden je huisarts voor vaccinatie advies
  • Drones zijn alleen toegestaan na schriftelijke aanvraag ; toestemming wordt alleen voor bijzondere situaties afgegeven

  Wat is inbegrepen :

  • Alle overnachtingen in gedeelde dubbele kamer (eenpersoons kamer bezetting is beperkt mogelijk echter tegen meerprijs en afhankelijk van aantal deelnemers)
  • Alle maaltijden tijdens verblijf in de lodges
  • Alle dranken, incl. lokale alcoholische dranken
  • Alle vervoer per luxe jeep met dak
  • Boottochten
  • Deelnemers bijeenkomst voorafgaand aan de reis, meet & greet
  • Begeleiding door ervaren wildlife fotografen
  • Foto evaluaties en praktische tips

  Wat is niet inbegrepen: 

  • Kosten vaccinaties
  • Reis- en annuleringsverzekering
  • Klantbijdrage garantie fonds € 15,- per boeking
  • Fooien aan lokaal personeel

 

Kafue NP (National Park) is een van de grootste parken in geheel Afrika. Kafue is nog groter dan de Serengeti en Kruger en bestrijkt qua oppervlak zo ongeveer de helft van Nederland. Het is er over het algemeen vlak tot licht glooiend. Kafue NP is vernoemd naar de gelijknamige rivier welke door het noordelijke deel van het park meandert. De Kafue rivier is de grootste rivier van Zambia en is één van de belangrijkste toevoerrivieren voor de Zambezi.

Het landschap in Kafue is erg gevarieerd en je treft er delen aan met typische bush, maar ook open grasvlaktes. In het noorden, genaamd Busanga plains, bevind zich een uitgestrekt moerasgebied dat slechts enkele maanden per jaar toegankelijk is. Een deel van onze reis verblijven we midden in Busanga plains omringd door de vele olifanten, leeuwen en andere dieren die zich hier bevinden. Het verblijf hier is een avontuur op zich, want je bent volledig ‘remote’ en op jezelf midden in de Afrikaanse wildernis.

Kafue NP in het kort :

 • Oppervlakte ca. 22.400 km2
 • Bush, grasvlaktes en moerassen
 • ca. 5 uur rijden vanaf vliegveld Lusaka
 • Leeuwen, luipaarden, olifanten, buffels en vele antilope soorten door het hele park
 • Nijlpaarden en krokodillen in en rond de Kafue rivier
 • Meer dan 500 vogel soorten
 • Helaas leven er geen neushoorns en giraffes in Kafue NP
 • Door de uitgestrektheid heerlijk rustig
 • Meeste sightings exclusief voor ons vanwege weinig toeristen

Zambia is een groot land gelegen in het zuidoostelijke deel van het Afrikaanse continent. Tot halverwege de vorige eeuw stond het land bekend als Noord-Rhodesië. De hoofdstad Lusaka heeft een goed internationaal vliegveld en derhalve goed bereikbaar. Echter, er gaan vanuit Nederland geen directe vluchten, maar Zambia is prima te bereiken via Nairobi, Kenia.

Er wonen ca. 17 miljoen mensen in Zambia alwaar Engels al sinds jaren de voertaal is. In  1964 werd Noord-Rhodesië onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en werd de naam van het land Zambia. De politieke en economische situatie is stabiel en hoewel mensen van oorsprong van verschillende stammen afkomstig zijn leeft men in goede harmonie met elkaar.

Het land is gelegen op een plateau met een hoogte van gemiddeld 1.300 meter. Het klimaat is kenmerkend Afrikaans met een droog- en nat seizoen. Tijdens het natte seizoen, van oktober tot maart,  valt in de maanden november, december en januari de meeste regen. In juli, wanneer wij daar verblijven, zitten we in het koele en droge seizoen. In deze periode zijn de temperaturen overdag met 25-30 graden C erg aangenaam.  

Toerisme in Zambia staat op een relatief laag pitje. Het meest bekend en tevens veel bezocht door toeristen is de Zambezi rivier eindigend in de Victoria watervallen in het zuiden van Zambia. Verder zijn er nog een aantal Nationale Parken zoals  Lower Zambezi en South Luangwa. Dit zijn behoorlijk druk bezochte parken en daar wij als Africa in Focus juist de rust en ruimte zoeken is het minder bekende Kafue onze keuze.

Inschrijving sluit over

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Vertrek: data 2021 ntb
Thuiskomst:
Vertrek garantie nee
Min. aantal deelnemers 4
Max. aantal deelnemers 8
Niveau’s alle
Prijs € 4.900

 

 • Rust & ruimte in verschillende landschappen
 • Ultieme ‘bush’ en wildlife ervaring
 • Prachtige, unieke accommodatie
 • Verscheidenheid aan wildlife en vogels
 • Adembenemende vergezichten
 • Nederlandse gastvrijheid
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,hyena
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,elephant
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,hyena
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,elephant
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,hyena
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,elephant
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,hyena
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera,snake eagle
Fotoreis Africa,Rwanda,Akagera NP,elephant

Meer informatie ? 

Stuur een e-mail: martin@africainfocus.org

of vul onderstaand formulier in